Κομπουτσα: Η trendy ταση στα ροφηματα!

Εσείς έχετε ξανακούσει για το τσάι Κομπούτσα? Είναι ένας τύπος τσαγιού που έχει υποστεί ζύμωση. Πιο συγκεκριμένα παράγεται με την προσθήκη βακτηρίων, ζάχαρης, μαύρο ή πράσινο τσάι και μαγιά το οποίο μένει μέχρι να ζυμώσει.

Το ανθρακούχο αυτό τσάι είναι γνωστό εδώ και αιώνες και έχει ελαφρός όξινη γεύση. Στην σειρά της Purasana μπορείς να το βρείς σε γεύση Natural και Ginger, προτιμότερο να καταναλώνεται παγωμένο και μπορούν να προστεθούν στο ρόφημα αρωματικές ύλες όπως μπαχαρικά ,φρούτα, squash, φέτα λεμονιού/πορτοκαλιού, κτλ. Η συνιστάμενη δοσολογία για ενήλικες είναι 150ml ημερησίως.

Η Κομπούτσα είναι πολύ ωφέλιμη για την υγεία αφού περιέχει βιταμίνες οι οποίες τονώνουν τον οργανισμό, συμβάλλουν στο μετασχηματισμό των λιπών και των πρωτεϊνών και βοηθούν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος αυτές οι βιταμίνες είναι οι Β1, Β2, Β6, Β12, αλλά και βιταμίνη C.

Τα βακτήρια που περιέχει το Kombucha (προ βιοτική λειτουργία) και η προσθήκη πράσινου τσαγιού προσφέρουν οφέλη για την υγεία όπως προώθηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, πρόληψη της δυσκοιλιότητας, την απώλεια βάρους, αποτοξίνωση του οργανισμού, εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος, πέψη, βελτίωση της όψη του δέρματος και των μαλλιών, καταπολέμηση της αϋπνίας κτλ.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η Κομπούτσα δεν συνιστάται για έγκυούς ή θηλάζουσες γυναίκες ή για άτομα με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό.

Μαρία Αβρααμίδου | Κλινική Διαιτολόγος (BSc,RD)
Αθλητική Διαιτολόγος /Διατροφολόγος (MSc) | Fb & Insta: FH.FeelHealthy